Lintjesregen in Kaag en Braassem

Lintje voor onze vrijwilligster Tonny van der Meer

 

Op maandag 26 april 2021 heeft burgemeester Marina van der Velde-Menting van Kaag en Braassem vijf inwoners van de gemeente mooi nieuws kunnen brengen. Deze vijf inwoners worden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Een van deze vrijwilligers is
Tonny  van der Meer-Moons

Tonny is van 2006 tot 2017 vrijwilligster geweest bij de welzijnsbezoeken bij 75-jarigen, eerst in Alkemade en na de gemeentelijke fusie in Kaag en Braassem. 11 jaar lang heeft zij met passie en inzet mooie gesprekken met de ouderen in onze gemeente gevoerd en hen geadviseerd over alle mogelijkheden.

Zij is sinds 2006 actief bij de ondersteuning thuiswonende dementerende ouderen van de Burenhulp onderdeel van De Spil en de Driemaster. Zij zet zich nog steeds in als ‘vervangende mantelzorger’, om de vaste mantelzorgers een keer te kunnen ontlasten. Zij maakt nog altijd tijd voor een spelletje of wandeling met dementerende ouderen.

Daarnaast heeft zij de collecte van de Hartstichting georganiseerd in Oude Wetering en Roelofarendsveen. Dit heeft zij altijd met veel enthousiasme en passie gedaan. Zij is nog steeds actief als collectant.

Voor de vereniging ‘vrouwen van nu’ heeft zij meer dan 20 jaar allerlei bestuurlijke functies gehad.

Tenslotte benoemen we haar inzet voor het Jacobus; waar zij bijdraagt in het rondbrengen van kerststukjes tot het werven van donateurs en subsidies.

_____________________________________________________________________

Meedenkers, januari 2021

Meedenkers zijn er voor alle inwoners van de gemeente Kaag & Braassem,
die hulp nodig hebben bij het aanvragen van zorg en ondersteuning.

Voor meer informatie Lees verder

_____________________________________________________________________

Alzheimer Café,

Geslaagde bijeenkomst  28 september 2020 in de Ontmoeting, Leimuiden.

Voor meer informatie Lees verder

_________________________________________________________________________