Wonen gericht op de toekomst

     Wonen gericht op de toekomst

“Het is goed om, ook als je nu nog fit en gezond bent, stil te staan bij het feit dat je woonwensen met de jaren kunnen veranderen. Senioren blijven tegenwoordig, al dan niet gesteund door de overheid, zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Daarom is het van belang dat we wonen gericht op de toekomst.

De vrijwilligers van de Stiwo en Stichting Welzijn Ouderen De Spil hebben in 2018 een enquête aan huis gehouden bij de huurders van de wooncorporaties Meer Wonen en Woondiensten Aarwoude. Op donderdag 21 februari werden de resultaten onder belangstelling van de gemeente, samenwerkingspartners en betrokkenen gepresenteerd.

Verslag

De enquête was enerzijds gericht op het toetsen van de woonwensen en anderzijds speciaal gericht op het bewust maken van wat het in de praktijk betekent om zolang mogelijk zelfstandig te wonen. Naast de vragen over het geschikt wonen, zijn de huurders ook bevraagd over veiligheid in- en om het huis en over de draagkracht van hun sociale netwerk. De vrijwilligers hebben de huurders voorzien van praktische informatie, tips en nuttige websites.” Lees het hele verslag en Tips voor huurders bij de vragenlijst.