Activiteiten H/W

Recreatieve activiteiten maak uw keuze

Bingo

Bloemschikken

Kleine uitjes

Koffie inloopochtenden

Najaarsbijeenkomst

Prijsklaverjassen

Rolstoel 4 daagse

Toneelvoorstelling(en)

Uitgaansdag

Zomerpalet

 

Bingo
Wij organiseren de komende maanden nog een keer in zorgcentrum Woudsoord een bingo voor de bewoners en mensen ‘van buiten’, uit onze dorpen Hoogmade en Woubrugge.
Donderdag 18 oktober; aanvang 14.30 uur.
Daarnaast heeft Woudsoord zelf ook nog een paar keer een bingomiddag: zie Senioreninformatie 

 

Bloemschikken in De Stal
Ook de komende maanden gaan wij door met een ochtend- en middaggroep. ‘s Ochtends van 9.30 tot 11.30 uur en ‘s middags van 14.00 tot 16.00 uur. Beide keren kunnen er 10 personen meedoen. We doen het op vrijdag. 28 september, 26 oktober en 30 november. Iedereen kan dus deze maanden een prachtig bloemstuk in huis hebben.
Vooral een tangetje en mesje en soms een schaaltje of potje meebrengen . Dit laatste hoort u bij de aanmelding. Kosten, ondanks dat de bloemen duur zijn, nog steeds € 7,50. Uiterlijk een week van te voren opgeven bij Tiny Schuijt, telefoon 071 5018163 en graag uw voorkeur aangeven voor de ochtend of de middag.

 

Kleine uitjes
We gaan op stap met de eigen auto of fiets, het is een actie door senioren voor senioren uit Hoogmade en Woubrugge. Vertrek is in principe vanaf de Batehof in Woubrugge en het Plein in Hoogmade. Bij aanmelding kunt u ook nog aangeven of u eventueel zelf wilt rijden met de auto en mensen mee kunt nemen. De kilometers worden vergoed.
Opgeven en dan ook betalen kan in :
Woubrugge: Tonnie Pell tel. 0172 518783
Hoogmade: Riekie Brunt tel. tel. 071 5018138

Drie (3) kleine uitjes door Stiwo H-W in de maanden september tot november

  1. Leidschendam (vlinders een de Vliet) Vlindertuin op donderdag 27 september
  2. Kerstmarkt in Zwaanshoek op dinsdag 20 november van 10 tot 15 uur

 

Koffie inloopochtenden …! (en al dan niet aansluitend warm eten?)
Op de eerste donderdag van de maand kan elke 65+-er gezellig van koffie met TAART komen genieten in Zorgcentrum Woudsoord. Wij zorgen voor al dat lekkers en de gasten zorgen voor de gezellige gesprekken en ondertussen kunnen we ook nog eens genieten van en liefst ook bij mooi weer in de prachtige tuin en de langsvarende schepen. Het zijn inloopochtenden en wij zijn er tussen 10.00 en 11.30 uur. De kosten bedragen slechts € 2.00. Kom eens langs!
Daarnaast is het mogelijk om in Woudsoord te blijven hangen en voor €6,80 gezellig mee te eten met de warme maaltijd die vanaf 12.00 uur daar wordt geserveerd. Opgeven is niet nodig, maar wel als men met een grotere groep zou willen blijven hangen.
Overigens is deze mogelijkheid om warm te eten tussen de middag altijd aanwezig, dus als je eens geen zin hebt om zelf te koken en tussen de middag wel warm wilt eten, is dit de gelegenheid!

 

Najaarsbijeenkomst
Elk jaar is er een feestmiddag voor alle senioren uit de voormalige gemeente Jacobswoude. Begin september wordt duidelijk wat we dit jaar in Leimuiden gaan beleven. Ook dit jaar weer medio oktober, op een donderdagmiddag in de herfstvakantie. Meer info zal worden toegevoegd zodra onze zusterorganmisatie STIWO Leimuiden-Bilderdam-Rijnsaterwoude – die dit jaar het programma verzorgt-  dat rond heeft. Deze middag is voor onze 65+ ers gratis toegankelijk!

 

Prijsklaverjassen
Wie wil klaverjassen komt bij ons goed aan zijn trekken. In Woubrugge klaverjassen we minder omdat we ook een bingo doen en omdat iedereen ook op alle momenten in Hoogmade terecht kan. Net zoals iedereen uit Hoogmade ook in Woubrugge kan komen!
In Woubrugge klaverjassen we op donderdag 25 oktober, aanvang 14.15 uur en op donderdag 6 december.
In Hoogmade klaverjassen we op donderdag 20 september en 1 november aanvang 14.15 uur.

De data voor het najaar worden later bekend gemaakt en zullen dan hier opgenomen worden.
Iedereen van 65+ kan gewoon binnen lopen en mee gaan doen. Onze vrijwilligers zorgen voor leuke prijsjes en voor de inwendige mens. Deelname is in principe gratis, er staat een busje/fooienpot; alleen tijdens het Zomerpalet kost het per keer € 5.00 en is opgave vooraf noodzaak, zie   http://swo-kaagenbraassem.nl/zomerpalet/ op de homepagina voor het hele programma en alle info.

 

Rolstoel 4 daagse  18-22 juni: dit jaar wordt er deze keer op 3 dagen gelopen, steeds een dag wel en een dagje rust om bij te komen. Onze STIWO zorgt voor de routes en de rustpunten onderweg ( en het lekkers!), we lopen en duwen mee waar nodig en begeleiden de stoet ; de verdere organisatie ligt bij Woudsoord; zie Senioreninformatie 

 

Toneelvoorstelling(en)
In voor – en najaar zijn er toneelvoorstellingen op zaterdagmiddag speciaal voor onze senioren zowel uit Woubrugge als uit Hoogmade.
Op zaterdag 22 april is er in Hoogmade een toneelvoorstelling door toneelvereniging Zolderkolder : Het Crusoe kwartet.  Dit humoristische stuk begint om 14 uur in de Schuur.  Het is tevens een onderdeel van het hele programma rond Koningsdag dat deze keer een hele week in beslag neemt van 20-27 april: zie de website van het MaximaAL comite:  http://www.maximaalcomite.nl/

In het najaar komen er dan weer voorstellingen: een in Woubrugge en een in Hoogmade; nadere info hierover volgt zodra wij meer weten.

 

Uitgaansdag
1xp/jaar organiseren we een uitgaansdag voor alle senioren uit Hoogmade en Woubrugge. Op 13 september gaan we naar de Stichtse Vecht: varen en genieten!  aanmelden en betalen kan of tijdens de opgave voor het Zomerpalet of in de eerste week van september; nadere info volgt z.s.m.

Zomerpalet (in de zomervakantie)
Ook dit jaar worden er tussen 16 juli en 17 augustus weer zo’n 30 activiteiten aangeboden tegen uiterst schappleijke prijzen. Activiteiten voor alle senioren uit de gemeente Kaag en Braassem.
Inschrijven kan op 21, 22 en 26 juni,  Klik hier voor het totale programma.