Home > STIWO Hoogmade – Woubrugge > Tafeltje dekje

Tafeltje dekje


Warme Maaltijden

Voor wie niet zelf kan koken of om de mantelzorger te ontlasten zijn er verschillende mogelijkheden om toch goed te eten, ook in onze twee dorpen.

Tafeltje dekje
Dit is de door de gemeente gesubsidieerde maaltijdvoorziening voor ouderen, gehandicapten en mensen die plotseling, of door omstandigheden gedurende langere of korte tijd niet meer kunnen (laten) koken.
Voor mantelzorgers kan Tafeltje dekje een verlichting van de zorgtaak zijn.

Coördinator contact
Er is per dorpskern een coördinator die alle informatie geeft en heeft en die voor de intake zorgt indien iemand  een maaltijd wil laten bezorgen of  iets wil wijzigen of  afmelden:

  •  voor Woubrugge 06-437 801 04  (Henk Windhorst/plaatsvervanger Jaap v.d. Laan)
  •  voor Hoogmade  06–247 657 32  (Jan van Schie/plaatsvervanger Tony Kraan)

Wanneer en wat
De  warme maaltijd wordt in een warmhouddoos dagelijks door vrijwilligers tussen 11.45 en 12.30 uur bij u thuis bezorgd. U bepaalt zelf hoe vaak per week u een maaltijd wilt ontvangen (7 dagen is mogelijk!). Ze worden dagelijks warm via Apetito aangeleverd en door vrijwilligers thuisbezorgd.
Een maaltijd bestaat doorgaans uit 3 gangen: voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht.

Eens per twee weken kunt U een bestelbon invullen en daarmee Uw persoonlijke menu samenstellen. De coördinator geeft bij de intake uitleg hoe de menukaart en bestelbon werken. De vrijwilliger bezorgt de menukaart en neemt de ingevulde bestelbon mee als hij/zij de warme maaltijd bij U thuisbezorgd.

Aanmelden/afmelden/wijzigen; tijdig doen
Dit alles kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur bij de coördinator die alle zaken regelt in Hoogmade of  Woubrugge: zie onder contact hierboven. De coördinator vult het aanmeldformulier in.

Speciale wensen? Maatwerk!
Er kan rekening worden gehouden met speciale diëten als zoutarm,  glutenvrij, vegetarisch of arm aan verzadigd vet. Voor grote eters zijn er extra keuzemogelijkheden. Via overleg met de coördinator zijn er mogelijkheden voor gemalen of gepureerde maaltijden. Er is dan echter geen mogelijkheid het menu zelf te bepalen.

Kosten
De volledige maaltijd ( 3 gangen) kost m.i.v. 1 januari 2024 € 8,94  bezorgd en wel!
Als de kosten voor deze maaltijd een probleem zijn kunt u rechtsreeks contact opnemen met het Serviceplein van de gemeente Alphen aan den Rijn dat deze zaken voor onze gemeente regelt. Daar kan dan gekeken worden of u voor bijzondere bijstand in aanmerking komt.
Bel gerust met tel. 1400172 (geen netnummer nodig) en vraag naar Kaag en Braassem.

(Tijdelijk) afzeggen
Wanneer u doordeweeks een dagje of langer weg bent of geen maaltijd wilt ontvangen, dient u dat minstens 1 dag tevoren tussen 9.00 en 10.00 uur door te geven aan uw coördinator!

Wilt u op zondag of maandag of op feestdagen zoals 1e en 2e Kerstdag,  – Paas- of – Pinksterdag geen maaltijd ontvangen dan dient u dat uiterlijk op de vrijdag daaraan voorafgaand  door te geven.

Tijdelijk extra?
Als u iemand te gast krijgt en daarvoor een extra maaltijd wilt hebben, dan kan dat ook. Uiteraard ook dat een dag tevoren tussen 9.00 en 10.00 uur doorgeven aan uw coördinator (voor in het weekend op vrijdag).

LET OP: Bij te laat afzeggen worden de kosten doorberekend!

Alternatieven
Verder kunt u natuurlijk ook gebruik maken van

  • Vriesverse maaltijden        Klik hier
  • Kant en klare maaltijden in de winkel