Home > ANWB-AutoMaatje

ANWB-AutoMaatje


ANWB AutoMaatje

 

Op 8 mei 2019 is het startschot gegeven aan ANWB AutoMaatje Kaag en Braassem met een feestelijke eerste rit door wethouder Petra vd Wereld. Hiermee is ANWB AutoMaatje officieel van start gegaan!
Voor de gemeente een nieuwe aanpak waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten terugbrengen in de maatschappij.

De Driemaster en Tom in de buurt starten vanaf 8 mei met ANWB AutoMaatje. Dit kunnen wij niet alleen en hebben uw hulp hierbij nodig. We hebben immers deelnemers en chauffeurs nodig.

Groot maatschappelijk probleem

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.
Door ABWB AutoMaatje in te zetten kunnen mensen gemakkelijk naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin of plantjes kopen bij het tuincentrum.

Hoe werkt ANWB Automaatje?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Kaag en Braassem, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Kaag en Braassem. De vrijwilliger planner koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers.

In verband met de hoge brandstofprijzen was deze per 21 maart 2022 tijdelijk verhoogd naar € 0,35 cent per kilometer.

De afgelopen periode hebben we de situatie in de gaten gehouden. De prijzen blijven onveranderd hoog en de toekomst blijft onvoorspelbaar. Echter voor alle betrokkenen van ANWB AutoMaatje is duidelijkheid gewenst. De ANWB heeft daarom besloten om de tijdelijke verhoging om te zetten in een vaste prijs van € 0,35 cent per kilometer voor de resterende maanden van 2022.

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Inwoners van Kaag en Braassem die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen een e-mail sturen naar: automaatje@dedriemaster.nu.
Of bel op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur naar 06 10081047

_____________________________________________

31 januari 2020

De 100ste  rit ANWB AutoMaatje Kaag en Braassem!

Vandaag is de  100ste  rit van ANWB Automaatje Kaag en Braassem gereden.

In mei 2019 zijn De Driemaster en Tom in de buurt in Kaag en Braassem gestart  met ANWB AutoMaatje, waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten vervoeren.

Vaak zijn het senioren  die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ABWB AutoMaatje in te zetten kunnen mensen gemakkelijk naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin of plantjes kopen bij het tuincentrum.

Vandaag maakte Mevr T.  gebruik van ANWB AutoMaatje Kaag en Braassem. Mevr T. kan door een vervelend ongeluk voorlopig niet uit de voeten. Ook heeft zij op de plaats van bestemming hulp nodig van een maatje . Daarom heeft zij zich aangemeld als deelneemster van ANWB Automaatje Kaag en Braassem en maakte daar vandaag voor het eerst gebruik van. Laat dit nu  toevallig de 100ste rit zijn. Mevr T was blij verrast met een mooie bos bloemen en ook de chauffeur K van B kreeg een mooie bos bloemen.

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Kaag en Braassem meldt zich eerst aan als deelnemer. Voor een rit belt de deelnemer uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Kaag en Braassem.  De vrijwilliger planner koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden.

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Inwoners van Kaag en Braassem die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen bellen naar 06 10081047 of een mail sturen naar: automaatje@dedriemaster.nu.

_____________________________________________

1 november 2019

Op 30 oktober was er een bijeenkomst voor de chauffeurs van ANWB Automaatje.

Tijdens de bijeenkomst werden leuke ervaringen over het rijden voor ANWB AutoMaatje uitgewisseld.
De chauffeurs zijn enthousiast en horen van de deelnemers hoe blij ze zijn met hun maatje,
die hen met eigen auto naar de plaats van bestemming brengt.

Ook hebben de chauffeurs nagedacht over eventuele verbeterpunten voor ANWB AutoMaatje.

Even wat cijfers op een rij

 • Aantal vrijwilligers: 24 chauffeurs
 • Roelofarendsveen (9)
 • Leimuiden (8)
 • Oude Wetering, Rijpwetering, Hoogmade, Woubrugge, Kaag

 

 • Aantal deelnemers: 41
 • Roelofarendsveen (15)
 • Leimuiden (6), Woubrugge (7), Oude Wetering (5)
 • Nieuwe Wetering (4)
 • Hoogmade (1), Rijnsaterwoude (3)

 

 • Aantal ritten: 69. incl. retourritten 119
 • Ziekenhuis of doktersbezoek
 • Familie
 • Boodschappen
 • Leuke dingen bv tuincentrum